Bilder kommer...

2011-02-24 @ 19:01:06

Jag vet! Jag är inte världens bästa på att lägga upp bilder här på bloggen, ska bli skärpning på detta! En bild om dagen kan bli lite för mycket, men ska göra mitt bästa :)

Idag har det som sagt varit after ski, ingen typisk after ski direkt utan mest tv-tittande på VM istället, och blev inte många glada miner från norrmännen (som de trodde Norge skulle ta hem guld) utan guld och brons till Sverige :) Så mycket snack det varit för att inte tala om reklamerna, att "se norrmännen vinna över svenskarna på SVT", stämde inte riktigt va?

Nu ska jag bege mig hemåt för att vila upp mig för morgondagen. Känns som jag bara vilar och sover när jag inte jobbar, vilket jag visserligen bara orkar då jag jobbat flera dagar i sträck, plus en del kvällar och mycket att göra - så nog blir man lite sliten.

Godnatt!

Happenings på Solstua!

2011-02-23 @ 18:52:30
Japp, ska det vara så ska det!
Igår hade vi pizzakväll här i Solstua, det gick jättebra. Trevliga, sansade gäster som gick runt halv 9-snåret, mycket tidigare än vi trott så var ganska skönt att komma hem hyfsad tid.
Det märks att det är sportlov, går inte direkt att jämföra med hur det var för två veckor sen när man hade kanske 2 gäster på heöa dagen och gick runt och städade allt som gick att städa, så det gillar vi! :)
Och imorgon är det after ski här, så runt 3-tiden skruvar vi upp volymen för lite torsdags partaj!

Sedan rullar veckan på och på lördag är det tapas fest igen som gäller, ska bli kul med liveband och allt! Sedan är det inte så mycket kvar av veckan och veckan därpå får jag besök från Sverige, och även veckan efter det plus att det är min "bursdag" den veckan - kan ni lista ut vad det betyder?...

Ha det fint!

Glad igen!

2011-02-19 @ 17:00:42
Ja, nu har humöret vänt :) Det har löst sig med banken och bara det är en stor lättnad!
Idag började jag jobba kl 11, men känns som oavsett vilken tid man börjar är man alltid lika trött när man slutar - vi har en hel del att göra när det nu är helg och särskilt när det är Ski camp här i Solheisen. Jag var en aning trött när jag började vid 11, men när man väl har kommit igång då flyter det på, gick riktigt bra idag!
Imorgon och även måndag är det också skicamp så blir nog minst lika mycket folk dessa dagar, också att det är strålande sol i backarna lockar ju självklart en del åkare. Och det lär strömma in en hel del i veckan också eftersom det nu är norrmännens sportlov här uppe, och känner ni mig rätt så gillar jag att hålla igång och ha mycket att göra så det blir nog en fartfull och rolig vecka framöver.

Nu tänkte jag kila hem och fortsätta titta på One Tree Hill, serien som jag numera sitter fastklistrad framför, och sedan blir det lite träning och god mat ikväll :)
Ha en fin kväll, tjing!

Förvirrad...?

2011-02-17 @ 16:29:51
Ja, det är nog bara förnamnet på denna dagen.. dagen började med att jag skulle åka in till banken för att se om mitt kort nu kommit efter mycket om och men med allt strul som redan varit, men vad jag inte var beredd på att mer strul skulle det bli - minst sagt.. Hur mycket problem som helst och var säkert där 1 timme och inget löste sig... blev lite irriterad men försökte hålla mig lugn, men ibland börjar man undra om man säger så! Allt verkar ta så sjukt lång tid i det här landet - kort sagt!
Efter en timma på banken och tankning av bilen for jag hem och hämtade upp min tvätt jag lagt ner innan jag åkte.. bara det att när jag påväg mot skidbacken kom jag på att jag glömde hönga upp en del tvätt jag tagit upp så den ligger väl och samlar mögel hemma - börjar jag bli glömsk eller?
Nej ska försöka bli lite positiv, bara att jag för tillfället är arg och irriterad! 
I alla fall, tog 3 åk i backen, sedan satte jag mig här för att skypa med min vän Emma som kommer upp v.9.

Får hoppas att kommande dagar kan börja lite bättre än denna, då hela dagen kändes helt fel pga det som hände tidigare idag. Framöver blir det jobb varje dag from nu och veckan därpå, då det är sportlov som härjar här uppe nu. Nästa vecka har vi allt från pizzakväll till after-ski och tapasfest så full rulle lär det bli!

I veckan då.. jo just det, vi hade tapasfest i lördags, vilket blev riktigt lyckat. Folket var glada och dansade för fulla muggar och vi stannade tills de sista gått runt 2-tiden. Dagen därpå var det upp på jobb igen och en lagom hektisk söndag på jobbet. Karins mamma kom upp på lördagskvällen också förresten, så vi har visat runt henne lite vad som finns här i dalen.
Måndagen var jag fri, och den spenderades med att åka in till banken (igen, stammis där nu) och för att inhandla lite smått till kylskåpet, för att sedan ta några snabba åk i Solheisen och därefter några One Tree Hill avsnitt - hur kan jag ha misat OTH tidigare? Som fastklistrad vid varje avsnitt...
Tisdag och onsdag innebar jobb. Tisdagen var hyfsad lugn, onsdagen däremot lite fler folk plus att kortterminalen strulade sig, tror jag kan säga att det inte riktigt varit min vecka (hittills) och bara väntar på vad som ska hända härnäst? Med mina huggtänder ute rekommenderar jag att hålla sig borta från mig lite grann, men dessa ska nog försvinna tills imorgon då jag ska jobba igen och ett leende skadar ju aldrig heller, tror kunderna uppskattar det lite mer :)

Skönt att ha skrivit av sig lite aggressioner, och ska göra mitt bästa för att vända till det positiva - allt löser sig?! Det får bli veckans motto!

Ha de!

Nu kommer snön!

2011-02-11 @ 16:55:28
Ja, oj vad det har snöat på sistone.. har säkert kommit 20 cm snö dessa två senaste dagar. Men ska börja berätta om vad som hänt sedan sista inlägget.
I tisdags var det på jobb igen - och hur dött som helst! Sålde två varm choklad på hela dagen, så resten av dagen fick bli att städa: torka hyllor, vaska golv, rengöra och fixa och dona.
På onsdagen hade jag däremot ledigt och då var det dags för skidåkning någon timma, sedan hem för att göra hemmagjord musli. Har hittat ett jättebra recept och måste säga den blev riktigt god!
Sedan på kvällen åkte vi in mot Hemsedal och kollade in det omtalade biblioteket och efter det en garnaffär, en otroligt liten sådan med de mest udda öppettiderna, 1 gång i veckan i 1 timme! Men det var mysigt i alla fall..

Som sagt är det studentvecka, vilket innebär fler folk här uppe (vilket väl kan behövas) och jag åkte åter igen in mot centrum - började hos en jobbarkompis, sedan vidare mot ett annat gäng och slutade på Hemsedal Café, där det var en hel del festglada människor! Det dansades för fullt fram mot 2-snåret, sedan var det dags att åka hemåt.

Vaknade upp runt 9-tiden och kollade ett avsnitt One Tree Hill, som jag nu börjat följa på norsk tv, kan inte fatta att jag missat denna serie innan?
Sedan bar det av mot jobbet, lite lagom seg och fick höra ett och annat att det var helt underbart i backen, då det kommit en hel del nysnö, så efter mycket om och men och kansken så fick jag på mig skidkläderna och gav mig ut.. fick sällskap av en jobbarkompis också, som drog mig ut i de svarta backarna i helt ny pudersnö, vilket kändes i mina ben om man säger så - helt död var jag efter de 5 åken! Var är min kondition?! Trodde jag skulle vakna upp med världens träningsvärk idag, men det slapp jag undan tur nog, annars hade jag väl inte kunnat stå på benen, men ska inte söga för mycket, vissa påstår ju att värken kommer 2 dagar efter...

Idag fredag, har det varit en del att göra då vi ska ha 50-årsfest här uppe på Solsidan.. så förberedelser hela dagen lång, bl.a. fick jag göra lite tapas och grilla spett, blev bra minsann!
Ikväll blir det lugnt, då jag får ladda upp för festen imorgon som lär vara till långt in på natten till söndag.

Hör av mig och kommer med mer update efter helgen!
Ha de gott!

Ny vecka..

2011-02-07 @ 15:44:40

Måndag, och åter ny vecka - tiden går fasligt fort!
Idag har jag och Karin åkt till Hemsedal en sväng och fixat det sista med banken (som vi numera är stammisar hos) och handlat lite smått och gott...
Sedan tog vi några åk i backarna här i Solheisen, härligt att ge sig ut en folktom backe och kunna åka som man vill så att säga.
Ikväll blir det lyxmat - potatisgratäng och köttbiffar, mumma! Det är ju faktiskt måndag! Och imorgon är det jobb som står på schemat, verkar bli en lugn jobbvecka men ganska skönt med lite omväxlande från helgerna, då det är fullt upp!

Annars vad händer? Det är studentvecka här i Hemsedal, vilket innebär en hel del åk- och festsugna studenter, så får se om det blir en sväng till byn för att kolla läget :)
Har även fått in ett par inbokade besök framöver, längtar såå tills ni kommer upp! Och är det fler som är sugna så finns det alltid plats här :)

Ha det gott!


Min arbetsplats - kära Solstua

Ledighet

2011-02-04 @ 17:57:11
Idag är det fredag, ledig dag för mig.. gick upp runt 9-tiden för att slänga in en tvätt i maskinen och sen var tanken att åka till Hemsedal för att fixa lite, MEN.. bilen ville inte starta (så var lite sur på den en stund), så jag städade vår lägenhet lite och sen gav jag bilen ett nytt försök, men inte det inte...

för att inte bara låta dagen gå begav jag mig mot liftarna och tog några åk i backen, härligt md helt ny pudersnö och solsken! När benen gav upp gick jag hemåt, tog en snabbfika hos grannen och gav bilen ett sista försök och jodå! Då startade han minsann! Så for mot Hemsedal, fixade lite på banken, köpte nya byxor, och handlade det sista för min snart hemmalagade musli, får se hur den blir (av någon anledning har de inte rågflingor här i detta land...?)

Sedan kom jag hem - vrålhungrig, slängde i mig pasta och köttbullar och gick sedan hit till jobbet för att kolla mail m.m.
Nu ska jag gå hem för att ladda för en möjligtvis intensiv dag på jobbet imorgon, vem vet?

Ha de!

Hetshelg, storhandla, snowboard och smaskiga cupcakes!

2011-02-01 @ 19:17:37
Ja vi kan börja med hetshelgen, bokstavligen talat.. I lördags började jag jobba kl 9, ca 15 minuter senare får vi reda på att liftarna i Hemsedal skicenter är stängda pga för mycket blåst vilket innebär att alla skidåkare och snowboardåkare kommer till Solheisen. Så det var bara att plocka fram i princip allt vi hade på Solstua och preppa, preppa, preppa!
En timme senare ca började folk strömma in, och det var mest kaffe och bulle som gällde då, ännu en timme senare var det hungriga åkare som köade, och kön tog aldrig slut! Vi var säkert 8 pers som sprang fram och tillbaka med att stå i kassan, ta beställningar, disk, laga mat m.m. Men det flöt på bra och alla var nöjda och glada :)

Söndagen tog vi en sväng ute i Hemsedal på Bar(t) heter det, dock inte en enda människa när vi kom runt 23-snåret, och mycket fler kom det inte, så runt halv 1 tiden gav vi upp och bestämde oss för att ge det en annan kväll istället, men blev en trevlig kväll ändå :)

Måndagen innebar ledighet för min del och också en seg sådan.. det blev en runda till jobbet och lite egen träning hemma i lägenheten (har tom gjort ett träningsschema mina veckor framöver i Hemsedal), med lite träningsvärk - så något måste det ha gett? Annars en slappedag och uppladdning för bräda på tisdagen..

Så ja, tisdagen började med att jag och Karin åkte till Gol, för att spana in vad de hade för utbud idag och även storhandla för att fylla kylskåpet några veckor framåt. Vi fick även sällskap av vår jobbarkompis Rikke i skidskolan :) Efter storhandlande tog vi en fika på ett mysigt café och sedan hem mot Hemsedal igen.. en halvtimme senare begav vi oss mot backen och denna gång snowboard! Andra gången - då jag testade en gång i Vemdalen förra säsongen, men lika svårt denna gången.. men när balansen väl var hittad så gled jag ner för backen och liften kunde jag också till slut handskas med :) Får väl ändå räkna med ett och annat blåmärke och kanske lite ont i handlederna - men väl värt!
Efter några åk i backen, lite lagom sliten, gick vi in till jobbet och började förbereda för cupcakes. De såg riktigt fina ut, får nog ta ett provsmak sen!

Nu börjar magen kurra igen, så hem och laga mat, och ladda för jobb imorgon!
Vi snakkes!