Nyår

2009-12-31 @ 07:48:10
God morgon!
Ska snart iväg till jobbet, men tänkte lägga in ett litet inlägg först.
Idag är det nyårsafton, jag kan inte riktigt fatta var detta året blivit av, men snart är det i alla fall 2010!
Gott nytt år på er alla!
<3

I skidbacken i tisdags

En bra dag!

2009-12-28 @ 18:39:38
Idag har varit en bra dag :) Veckan börjar finfint!
Jobbat 8-16.30 och det gick bra med mycket folk, beställningar och spring hit och dit, så som jag vill ha det. Kändes bra helt enkelt!

På väg hem (stugan alltså), tänkte jag på hur fint allt var, klockan var runt halv 6, mörkt ute med stjärnklar himmel och fullmåne, granarna täckta med snö och julbelysning på stugorna. Riktigt fint! Inte varje dag man får se det hemma i Halmstad.

Imorgon är jag ledig, enda lediga dagen på veckan, så då får jag minsann passa på att åka skidor! Längtar såå!

Kram på er!

Soluppgång på jobbet

Tiden går...

2009-12-27 @ 19:54:30
.. verkligen snabbt! Nu har jag varit här i snart 2 veckor, känns som jag kom igår, men ändå har jag hunnit med massor: kick-off, fixat skidutrustning, firat julafton och jobbat en hel del. Det går bra, jobbet känns bara bättre och bättre för varje dag, trots lite ont i benen och fötter efter ;) Men det får man stå ut med, för det är det helt klart värt!

Snöar gör det, jättemycket snö är det här, fina flingor som faller utanför Café Solsidans fönster. Får ett sug att bara vilja slänga mig i snön, och snart om jag får bestämma!

Hoppas allt är bra hemma i Halmstad, för er som är där, uppdatera mig gärna lite :)
Nu ska jag och Jessica snart fortsätta se klart filmen vi kollar på, sen gå ner till hotellet och se om tvätten är klar som min roomie så snällt ville tvätta lite åt mig :)

Hej Svejs! <3

Juldagen

2009-12-25 @ 18:56:57
Tänkte berätta lite om julafton igår. Började med jobbet 9.30-15.30, vi blev klara lite tidigare. Därefter gick vi "hem", ja, jag har börjat kalla det hem redan.. I alla fall, vi gjorde iordning oss och hann kolla sista 10 minuterna på Kalle och sen Kan du vissla Johanna, att man alltid kollar på det varje år, men är det tradition så är det! Jag öppnade även mina julklappar från nära och kära. TACK alla, verkligen fina julkappar! Blev jätteglad :)

Runt 5-tiden gick vi upp till Logen (Jessicas "hem") och åt julmat, gott var det, sedan var det dags för julklappsleken. Jag vann en hel del faktiskt och det är alltid lika kul när alla bråkar om favorutpaketet :)
Sedan när vi var lite trötta och mätta satte vi oss alla i soffan, bänkade framför Svensson Svensson som började runt halv 9. Alltid lika kul, bland de bästa programmen på jul! En klassiker!
Vi gick tillbaka ganska tidigt efter lite julgodis och ris a la malta, mums var det. Sen var det dags för sängen, somnade på stört, julen är ganska krävande ändå, och även årets mysigaste högtid.

Idag var det jobb igen, började vid 8.30 med förberedelser och 10 slog vi upp dörrarna. Det var en hel del folk hos oss idag, det rullade på hela tiden och var beställningar hit och disk dit, det gillar jag, när det är mycket att göra och att hålla igång!
För er som inte vet tränade jag Box i onsdags, och jag kan säga att träningsvärken sitter i än, var riktigt svårt att gå upp i morse, då armar och ben inte ville som jag ville, men jag kom upp och piggnade till när det var dags att börja jobba. Tror det kommer bli lite träning här uppe, om inte annat skidåkningen som är träning bara den genom att bära skidorna! ;)

Nu sitter jag här nyduschad och vilar upp mig och laddar inför kvällen med låten "I wanna dance with somebody" (party party), då det blir utgång nere i Vemdalsskalet. Hoppas på en kul kväll! Tittade en snutt på Sällskapsresan 2, Snowroller - verkligen kul film, den har sina stunder :) Ska se om jag kan hitta någon mer kul film innan jag börjar göra iordning mig.

Kommentera gärna!
Ha en fortsatt bra jul allihop! <3

Julklappar från julklappsleken (bullen var dock inte med)



Såhär fint är det! :)

Julafton imorgon!

2009-12-23 @ 22:06:29
Ja, det är det faktiskt. Julafton imorgon! Kan inte fatta det, känns som det lika gärna skulle kunna vara vilken dag som helst. Fast jag har trots allt lite julstämning; lite julpynt i fönstret, julklappar och snön! Att de har pyntat lite extra på jobbet gör det bara ännu bättre!
På tal om jobbet så jobbar jag en hel del nu. Framöver kommer det bli jobb nästan varje dag tror jag enligt schemat. Känns lite konstigt att jobba på dopparedagen, men tror det kommer gå hur bra som helst :) Idag var det väldigt mycket, spring fram och tillbaka, nu när det börjar strömma in massa fikasugna gäster.
Har förresten klämt mig i besticklådan också :/ Gör lite ont, men går över om man håller humöret uppe!

Ser ändå fram emot julafton imorgon, trots att det inte känns som det. Först blir det jobb 9.30-16, därefter kanske det sista av Kalle Anka, sen göra sig lite julfin och sen julmys med jobbarkompisar! :)
Och att öppna julklapparna, kan knappt hålla mig. Vad kan mammsen och pappsen ha skickat upp? Är väldigt nyfiken! Och de andra klapparna från mina fina vänner :)

Vad kan detta vara?

Vad kan detta vara för spännande? :)


Just det, skulle visa lite av min nya skidutrustning. Har inte kunnat inviga det än, men här får ni ett litet smakprov i alla fall, är supernöjd! Kommer glänsa i backen :)

En liten del av nya skidutrustningen!




Hoppas ni alla får en supermysig jul, uppdatering kommer så snart jag kan!

GOD JUL!



Snart så...

2009-12-21 @ 12:45:31
Hej igen alla ni som hittat hit!

Lite uppdatering ska det bli. Hänt lite sedan sist.
I fredags var jag uppe "tidigt" om man ska jämföra med de andra sovmorgnar jag haft. Uppe vid 9, sen så åkte jag, Jessica och Simon ner till Vemdalsskalet för att försöka att fixa och hitta min skidutrustning. Hittade ett par riktigt sköna pjäxor, som jag verkligen hoppas är värt det, vilket jag absolut tror :)
Det jag har kvar som ska fixas idag är skidor, termobyxor och hjälm, sen så ska jag nog vara redo att ge mig ut i backarna!
Efter inköpen i fredags fortsatte förberedelserna i caféet några timmar, blev jättebra och allt blev fixat för lördag. Och senare på kvällen åt vi tre lite mat och kollade film uppe hos Jessica, mys var det!
På lördagen öppnade caféet, jag och Evelina förberedde och tog fram allt och sen var det bara att vänta på gästerna. Det kom en del, men kommer komma fler nu när högsäsongen med jul och nyår kommer. Gick jättebra, även söndagen, så nu rullar det bara på!

Idag är jag ledig, vilket innebär att man inte har så mycket att göra då jag inte har skidor än. Men snart, om en kvart ca, så ska jag iväg och fixa det med, sen så.. Jag kommer jobba 6 dagar i veckan som det ser ut nu framöver, men hoppas på en och annan kvällsåkning kanske?

Snart är det julafton också! Kan inte fatta, redan 21e?! Det var ju september nyss? Dagarna kommer rinna iväg. Julafton som är så mysigt, kommer sakna min lilla familj och släkten med traditionen i Steninge och sen med Göteborgssläkten (hemma iår). Missar tyvärr Kalle Anka då jag jobbar, men hinner nog se lite efter jobbet.
Tror det det kommer bli lite mysigt här i snön med :) Här får jag i alla fall en riktigt vit jul!
Sen nyår och 2010!

Visar bilder på skidutrsutningen sen, nu ska jag snart kila!

Längtar att åka skidor!

Kallt!

2009-12-17 @ 22:57:21
Idag har här vart kallt, inte mindre än 20 minus! Tänk er såå kallt att halsduken blir isig så fort man andas på den. Det kallar jag kallt. Men det är så fint när allting är helt vitt omkring av all snö, jag bara längtar att få åka nerför skidbackarna!

Igår försökte jag mig på pulka, gick väl mindre bra. Jag och några till gick upp för barnbacken (då liftarna öppnar till helgen), bara det var dagens träning kan jag säga. Nerför slutade ungefär 10 meter längre fram då pulkan tog stopp och vi orkade två åk ungefär, sen gick vi tillbaka till hotellet och bubblade lite bubbelpool istället, så härligt verkligen!

Förberedelserna för när cafét öppnar på lördag började även idag. I några timmar fixade vi och gjorde iordning, sen till helgen kommer alla fikasugna skidåkare och jobbsäsongen sätter igång på riktigt!

Imorgon ska det fixas skidbyxor och eventuellt skidor och pjäxor, kanske även liftkort med. Mycket som ska fixas inför en säsong och kul ska det bli!
Tackar även mammsen och pappsen för att ni ville skicka upp lite saker som jag glömt, första gången jag packar ner för lite, tro det eller ej!

Snart dags för sängen. Godnatt på er

Fint!

Storpremiär för bloggen!

2009-12-15 @ 23:18:52
Premiär för min blogg!!
Har nyss kommit upp till Vemdalen, eller rättare sagt Storhogna, för att säsonga på ett spahotell där jag kommer jobba på cafét i några månader. Så därför tänkte jag berätta lite vad som kommer hända mig under dessa månader framöver.

Det började med att jag bokat tåg upp till Vemdalen, 13 december (LUCIA!). För att göra tåg- och bussresan kort (17 timmar!) kan jag säga att den bestod av att läsa, lösa korsord, sova (några timmar iaf) och bara vänta och veta att jag om några timmar kommer vara framme i Vemdalen!

Kom fram till Vemdalen lite efter 10 på morgonen, då jag möttes upp av Jessica, som jobbat där ett tag, då även hon säsongar här, som hämtade mig med min packning. Och just det på tal om packningen:
i Halmstad väntade jag på tåget, hade två stora(!) väskor, datorväska, fikapåsen och en handbagageväska med mig. Det var precis så det fick plats med allting, tågkonduktören frågade om jag skulle åka Jorden runt, vilket man nästan skulle kunna tro! I alla fall, jag hade vagn 1 och smart som jag är står jag vid sista vagnen när tåget kommer. Det var bara att småspringa bortåt mot min vagn och släpa igenom all packning genom tåget, tills jag till slut kom fram, svettig o trött och äntligen kunde vila en liten stund upp mot första bytet i Göteborg. Blev mött av mamma o pappa som sedan vinkade av mig efter bytet av tåget som fortsatte upp mot Östersund. Framme i Östersund tidigt på morgonen, och därefter en bussresa på två timmar till Vemdalen. Rejäl träningsvärk efter bärandet, men helt klart värt det, nu är jag ju äntligen framme!

Sedan jag kommit upp har det varit full fart. Jessica börjae med att visa mig runt. Jättefint hotell verkligen, fjällkänslan är stor! Efter rundvandringen och att ha hälsat på sisådär 40 pers, tog vi min packning och åkte ner till mitt nya boende. Men hann inte packa upp, det var nämligen Kick-off för personalen, så det var direkt på det. Efter lite lunch och möten var det dags för hemlig middag då vi skulle åka buss en bit bort. Vi blev avsläppta utanför Hildings, mysig restaurang, jättegod mat och perfekt sing-along underhållning med partytrubadur!
Några timmar senare fortsatte festen på Huskys, uteställe inne i byn med lite bowling och pub. Gick inte så bra för mig med bowlingen i och för sig, men det var KUL ändå! Kom "hem" runt 3 då det var direkt till sängen, verkligen välbehövd sömn efter min långa resa!
Idag (tisdag), tog jag en lång sovmorgon (snoozade ett antal timmar), och det blev brunch och därefter hade hela personalen brandutbildning och fick testa på att bl.a. testa brandsläckare m.m.
Sedan tog jag det lite lugnt här i stugan, som jag kallar det, och sen middag. Därefter filmtittande och nu sitter jag här och ska snart bege mig till sängen.

Jag ska försöka uppdatera när jag kan, även med bilder, och mycket mer kommer att hända, när säsongen drar igång på riktigt, då skidbackarna och cafét öppnar (redan denna vecka)!

Godnatt!

Välkommen till min nya blogg!

2009-12-15 @ 22:46:38