Jobb, bräda och träningsvärk!

2010-02-18 @ 23:54:01
Jag vet, jag kan vara seg på att uppdatera, men tiden går fortare än man tror här uppe. Särskilt nu när jag börjat jobba mer och mer, nu har vårt lilla café öppet vare dag resten av säsongen, så då går tiden undan! Plus att det är öppet 1 timma längre nu.
I måndags slutade jag vid 18, sen ladda om och förbereda för måndagsklubb på Husky vilket var jättelängesen, i alla fall ett antal veckor sen sist.. Kul var det i alla fall!
Tisdags var jag ledig, då passade jag på att lära mig att åka bräda, kan ni tänka er! Jag hade bestämt att jag en dag skulle lära mig när jag kom hit så varför inte?! Gick hur bra som helst, visst i början var det lite svårt att stå och stanna vilket ledde till ett och annat blåmärke på rumpan och benen och knäna, men jag är inte den som ger mig, och envis som jag är så kämpade jag på (trots jag trillade två gånger i liften, plus att alla ungarna i skidskolan skrattade) och efter tre åk i backen kände jag mig riktigt duktig och kunde till och med svänga och ta mig ner med fart!
Hände en liten hemsk och obehaglig sak, då Jessica skadade sig i backen, men som tur var, var det inget allvarligt och uppe på benen var hon några timmar senare.

Onsdagen vaknade jag med världens träningsvärk! i hela kroppen, skulle upp och jobba och kände mig som världens stelaste, men då vet jag att jag tränat lite med.. Efter jobbet var det meningen jag, Jessica och Tessan skulle badat, men det blev att vi bastade istället och sen upp till Logen och kollade lite OS, sen hem för att nana.

Idag har jag jobbat (fortfarande träningsvärk), och jag vet jag har berättat om mina gulliga jobbarkompisar men ibland så, det var nämligen så att jag bokstavligen blev mulad av en chokladboll i hela ansiktet av någon anledning, och jag säger bara hämnden är ljuv! De ska få se på annat! Var i och för sig lite småkul, men jag säger det om igen hämnden är ljuv!

I alla fall, efter jobbet bar det av till Kalles Källare där jag åt god mat och lite småprat och OS på det.
Hemma nu, och borde sova då jag ska upp till jobbet klockan 9 imorgon, men kunde inte låta bli att skriva ett "litet" inlägg, som alltid blir längre än jag tror.

Godnatt på er! <3

Alla hjärtans dag

2010-02-14 @ 23:25:21
Hej gott folk!
Idag är det Alla hjärtans dag, och inte bara det, Pappa fyller även 53 :) Grattis Pappsen!
Har jobbat idag 8-16, och vad jag tycker om et', varit fullt upp i cafét idag som igår, med strålande solsken ute, vilket betyder många fika/lunchsugna gäster! Det går till och med att sitta på terassen, vårsolen är på väg! Fick även en liten bakelse och Alla hjärtans-chokladhjärtan av några arbetskamrater, ni är för gulliga!

Igår jobbade jag i cafét först, sedan hem för snabbdusch och göra sig iordning för tillbaka upp till jobbet och jobba i restaurangen, gick riktigt bra! Mycket folk var det, så mycket spring i benen fram och tillbaka - villket slutar med lite ont i de små fötterna som sedan fick lite välbehövd vila runt 22-tiden.

Ska snart sova hade jag tänkt, kanske blir ett och annat korsord innan jag somnar, vilket jag börjat med de senaste dagarna och börjar bli lite beroende av det...
Godnatt på er!

Grattis!

 

Kan man ha gulligare jobbarkompisar? :)

Segdag!

2010-02-11 @ 23:58:26
Så kan man kalla denna dag, eller tvärtom-dag (nästan) - i alla fall vad det gällde det mesta idag!

Satte klockan som vanligt denna lediga dag kl 9.00, men snoozade som vanligt någon timma, så gick upp vid 10-tiden och gjorde iordning för frukost. Åkte sedan till Vemdalen för att hämta Jessica där hon inte kunde komma ifrån, så varför inte en liten roadtrip :)
Efter handlade vi lite på ICA och tänkte sedan när vi kom hem att "ja men då hinner vi åka i alla fall några timmar innan mötet idag 15.30". När vi kom hem och hade lastat in alla skidor m.m. i bilen och allt var packat och klart för backen, fick vi reda på att det var  menyprovning 14.00 - Attans! Jo, menyprovning är inget man tackar nej till, men med termobyxor på och redo för lite skidåkning så tar det emot att få lasta ur allt igen och bege sig mot hotellet.
Hände även en liten "kul" sak, innan vi skulle upp. Sebastian, vår kära arbetskamrat, höll på att köra in i bilen framför som vi lånat, då hans bil "bara gled" enligt Sebastian, vilket slutade i fastkörning och ingen av bilarna kunde komma ut... Denna dag säger jag bara!
Men efter menyprovning rycktes humöret upp ett snäpp då det var Tacos till p-mat :) Och så glada har vi nog inte varit som vi var på hela dagen! Gott var det!
Sedan hem för lite vila och sen gick jag upp till Logen för att fortsätta min och Jessicas planering för vår Asien-resa för er som missat detta... Snart så!!

Denna dag kanske inte lät så jobbig, bara känts allmän seg, som det kan göra när man varit ledig för länge! Men imorgon, då blir det jobb :) Äntligen!! Inte varje dag jag sagt, ja nu är det äntligen helg - jag längtar till att få jobba!! :) Men så är det verkligen, och fr.o.m. nu kommer det bli just JOBB, då sportloven drar igång.

Ska även berätta att fr.o.m. nästa vecka har jag planerat för att börja träna (på riktigt) och åka kvällsskidåkning, får se hur länge det håller, och "det nyttiga" livet på det... ja vi får väl se!

Godnatt på er! Nu ska jag få min skönhetssömn för att vakna pigg och glad imorgon!
(Bilder kommer.. ni som inte orkar hålla ut, finns bilder på Facebook, då jag fixat ett Vemdalen-album)

Sopsäcksåkning på Storhogna

2010-02-07 @ 22:06:21
Jobb, sopsäcksåkning och film är vad denna söndagen består av. Jobb 8-16, inte lika mycket som igår, då det kom en rusch på 20 pers runt 12-tiden och sen rullade det på med kö i hela caféet i en timme.. Men ändå en hel del fika/lunchsugna gäster, det gillas!
Angående sopsäcksåkningen, så blev det istället av att jag, Ewe och Patrik åkte på stora dynor nedför backarna istället, funkade bra, trots snurrande och knapplift i huvudet. Det var grymt kul i alla fall :) En välbehövd dusch efter det och sen mys ner i soffan.
Nu blir det film, Zombieland som Evvsan så länge velat se, så bäst att den är bra nu!

Imorgon blir det möte, hinns det med skidåkning tro? Ledig mån-tors så jag tror nog jag ska hinna med det någon av dagarna i alla fall.
Just det, lite nytt folk har kommit med, praktikanter som ska vara här i några veckor, kan nog bli trevligt :)

Natti Natt!

Fredagsmys!

2010-02-05 @ 19:42:29
Tänkte bara skriva ett litet kort inlägg om vad som hänt/händer.
Idag har jag jobbat, och cafégästerna börjar strömma in mer och mer. Nu sitter jag här och väntar på att gå upp till Kalles Källare för att äta god mat, kanske blir grillbiff idag, med trevligt sällskap - alltid lika trevligt nere i Kalles!
Sedan blir det kanske någon film och bara mysa, upp imorgon och jobba 8.00, så blir nog hyfsat tidig kväll.
Hoppas er kväll blir toppen!

Hörs snart igen :)

Tre dagars skidåkning

2010-02-04 @ 00:26:03
Nu har jag åkt skidor tre dagar i rad och Viktor har varit på besök :) Första dagen i Björnrike, trots att vi inte var uppe i backen förrän 1? Kan bero på att pjäxorna hade legat i en kall bil i enhalvtimma och lika lång tid tog det att få på sig dom. Efter extremt kämpande lyckades jag och Evelina till slut (Viktor hade ju självklart fått på sig sina på en sekund, och fick istället stå ut med våra klaganden) och vi mötte upp Anton för lite åkning, fina backar minsann!
Andra dagen var vi i Skalet, jag, Ewe, Viktor och Jessica och. Fin dag i backen, snöade en hel del bara, men att bara vara ute och åka är inte fel det!
Tredje dagen, idag, åkte vi återigen i Skalet och Emil och Elias var även med. Även denna dag var härlig, synd bara att det blåste och var dimmigt som jag vet inte vad uppe på toppen, men efter en kanelbulle och varm choklad kom ny energi och några åk till blev det, snarare några timmars åk till :)
Viktor åkte hem runt 6-tiden och jag begav mig upp till hotellet för jobb. Det gick bra men nu är man en aning seg. Blir antagligen sovmorgon imorgon, hade inte suttit fel att sova ut riktigt (då jag inte räknar sovmorgon till klockan 10 som de blivit dessa skiddagar).

<3


Mina superskidor!



Viktor och Evelina


Jessica och Viktor



Jag


Ewe uppochner :)