Snart är det slut..

2011-04-28 @ 14:36:54
Sista inlägget från mig uppe i Hemsedal, sorgligt att åka härifrån, men lite skönt att komma hem å.

Påsken var en ganska lugn sådan, då vår sista snö har försvann för ett antal veckor sedan, vilket innebär att det förstås inte drar lika mycket folk. Men i alla fall, fredagen vart det after-ski och jag jobbade. Mamma och pappa kom upp på eftermiddagen och senare vid 7-tiden när jag slutat åkte vi till Kjokkenkroken och spiste middag :) Riktigt gott, för att inte tala om desserten, chokladfondant.. Mumms!

På lördagen var det tänkt att vi skulle åkt in för after-ski i Hemsedal, men vi hann inte riktigt så fick bli en lugn Påskafton med god mat och massa påskgodis.
Söndagen stängde vi på Solheisen, så blev vask hela dagen och rydda upp i cafét.
Måndagen fick vi fri och med soligt väder hela dagen, blev det solning på verandan för att sen åka in en sväng lite senare för att kolla in after-skin på Stavkroa men helt dött, så jag och Louise tog en fika hos sig och sen gjorde ett nytt försök, vilket gick bättre. Däremot var det after BEACH, så poolen var framme på dansgolvet med hawaiikransar och palmer och folk som gik runt i badshorts - kunde nästa tro det var på Mallorca istället, och blöt blev man.

Tidagen innebar jobb igen för att fixa det sista, dvs vask av hytterna omkring. På kvällen var det p-fest, först grill på terrassen på solstua och sen lite snack i soffan :)
Onsdagen åkte några av oss på tur till Oslo. Riktiga turister var vi med kameran i högsta hugg och såg bl.a. Slottet, Aker Brygge, en drink på Hard Rock m.m. Trevlig tur med gänget från jobbet.

Har inte hunnit lägga in bilderna än, så de kommer lite senare,

Ha det!

Snart är det påsk

2011-04-19 @ 17:21:28

Dags för update! Berättar lite kortfattat om vad som hänt på senaste...
Förra veckan började med att jag var fri mån-ons, så på måndagen åkte jag, Karin och Kristian in till Hemsedal för att handla lite och åka skidor. Blev några riktigt härliga timmar i skidbacken då himlen sprack upp till strålande sol, och sista åken utan vantar till och med :) Sedan hem och fortsatte solningen på terrassen där hemma en stund innan solen gick i moln igen.
På tisdagen blev det lugnt, inget fint väder och satt på Solstua nästan hela dagen och pratade med jobbarkompisarna, det blir så, även fast man inte jobbar så hänger man på jobbet.

Onsdagen däremot blev en riktigt fin dag, kom till jobbet lite innan halv 11, dock stenhårt i backen för det vart minus under natten, så fick vänta en stund med skidåkningen, men man kan inte klaga att få sitta ute och pressa lite i solen heller?
Louise kom runt 11, och efter en stund tog vi liften upp till toppen. Kristian kom därefter och vi tog några åk, innan vi vilade lite - dvs sola. Fjellheisen öppnade de för oss och underbar känsla att ta de första åken där ingen åkt på ett tag i nysnö i strålande sol, bland det bästa på länge. Sedan efter yttrerligare några åk, lunchade vi med lite massäck Kristian tog med sig, gott var det.

Efter någon timma var det dags för snowboard, har testat en gång tidigare, men kan inte säga att jag är någon talang direkt. Men tog mig upp för liften och ner, det som räknas! Fick även åka scoter upp för att testa långa backen ner - det ni!
Sen när jag kom hem var jag röd som en kräfta, men värt det efter en underbar dag i backen, och den har fatiskt lagt sig och istället blivit mer åt det bruna hållet tack och lov!

Tors-lördag innebar jobb, lugna dagar, inte så mycket folk här tyvärr då snön börjar smälta bort, vilket i och för sig inte är jättekonstigt då vi snart är inne på slutet av april.
På lördagskvällen kom Karins mamma upp, och jag drabbades av någon typ av magförgiftning skulle jag tro, inge rolig natt det inte, så fick stanna hemma från jobbet söndag och måndag för att friskna till.
Och idag är jag frisk, jobbat från 9-16, mestadels stått ute vid grillen, så nu luktar jag härlig grillrök. Sen började det regna, men nu tycks jag se solen titta fram igen.

Framåt veckan blir det lite jobb till. Sista rycket nu i påskveckan innan vi stänger, med grillning och ev. after-skis. Måste stänga lite tidigare än vi trodde då det inte är mycket snö kvar, och plusgrader och sol som det tippas innebär ingen snö, men då vet vi att våren är på väg, och det känns kan jag lova, efter att ha haft några dagar med 20 plus på termometern på senaste :)

Nu lite bilder från senast:


I Hemsedal, ni ser hur snön börjar försvinna


Men rikigt fint i backen


Fin solnedgång utanför mitt fönster


Kunde varit?


Picknick i Fjellheisen


Tre pressande skidåkare


Redo för scoterfärd

Vårsol, road-trip och spontanjobb

2011-04-08 @ 17:58:50
Ï onsdags jobbade jag, men då det var ganska så dött här på solsidan, blev det några timmar i solen på eftermiddagen med stegespelet och en latte i handen - härligt!
Men har kommit på att de dagar jag jobbar då är det soligt, och de dagar jag är fri är det dåligt väder typiskt nog. Men man gör det bästa, och håller tummar och tår att det blir soligt nästa vecka, då jag är fri 3 dagar.
Torsdagen följde jag med Egil på tur till västlandet, till Flåm och även Lärdal. Trevlig tur, vi pausade på vägen tog en kaffe och någon timme senare lite mer fika och även middag, vossekorv, äkta norsk husmanskost om du frågar mig. På vägen hem däremot, var det kolonnkörning på hemsedalsfjället, så vi tog en omväg genom Fagernes och 4 timmar senare i bil var vi hemma i Gröndalen.
Idag skulle vart meningen jag skulle varit fri hela dagen. Gick upp runt 9-tiden, fick i mig lite frukost, städade lite i lägenheten och sedan gick jag till jobbet för att kolla mailen m.m. En timme senare fick jag rycka in och jobba, eftersom det var stängt nere i Hemsedal och allt folk kom hit i stora turistbussar. Kön var lång under flera timmar, och mat skickades ut non stop. Runt halv 4-tiden blev det tomt och lugnet spreds över Solstua, mina 3 ½ timmars jobb var över.
Imorgon är det upp på jobb igen, ska blo fint väder så blir antagligen grill ute.

 Terrassen på Solstua

 Jobbet från utsidan

 Borgund stavkyrkje, byggd 1180.

 Laxforsen vid Lärdal

 2,5 mil lång tunnel - en av världens längsta

 Sognefjorden

 Cafévagn i Flåm

 50 000 souvenirer i en butik i Flåm

 Färga i Flåm

Då var man ensam...

2011-04-03 @ 17:23:09

Ja, nu har Karin åkt hem till Sverige med bror sin och lämnat mig ensam i Hemsedal. Inte helt ensam, men i vår lägenhet i alla fall. Men jag lämnade henne denna veckan, så jag antar det är jämnt.
Solen har tittat fram här i dalen :) Igår jobbade vi till 2-tiden, sedan bar det av mot after-ski i Hemsedal. Det var en konsert med bl.a. A1, så vi kom till Skistua runt halv 3-tiden, grymt mycket folk överallt och strålande sol med 16 plus.. rena sommaren! Jag, Karin och Karins bror Viktor tog varsin cider och stod och såg ut över backen samtidigt som bandet spelade. Louise kom en stund senare, och även Kristian med kompis och sedan fortsatte after-skin inne på Skistua, där det slutade med att folk stod på stolar och bord och dansade med samtidigt som bandet sjöng.
Runt 6-tiden slutade det på Skistua, och after-skin fortsatte på Stavkroa. Där var det ännu mer ös, köpte något att dricka och vi hittade ett bord, och började shaka loss! Mycket trevligt! Som en afterski ska vara från klockan halv 3 till 8 på kvällen :)
Vi åkte hem, tryckte bokstavligen ihop oss i vår bil. Käkade lite mat hemma och sedan bjöds det på tårta av Kristian på Solstua.
En mycket trevlig dag, med mycket skratt härligt väder och trevligt sällskap! Kan inte bli mycket bättre!
Längtar redan till 1 maj-festivalen, då det händer en hel del i Hemsedal.

Ett smakprov av bilder från Åre och helgen som varit...

 

 
___________________________________________________________________________________

 

På besök i hemlandet

2011-04-01 @ 17:57:44
Ja, nu var det återigen ett ganska bra tag sen jag uppdaterade bloggen. Denna veckan har varit väldigt busy. Det började förra helgen då det var solväder och grillning på solstua. Sedan var det dags att bege sig hemåt för att packa det sista för min planerade tripp till Åre på söndagsmorgonen. Nämligen vart ledig flera dagar i strcäk, och vad passar då bättre än att följa med Elin till Åre? Så, klockan ställdes på 7.00 (egentligen 6.00, då det var dags att ställa om klockan till sommartid) och fick i mig lite frukost, och sedan skjuts av Karin till Tuv där jag mötte upp Elin. Packade, eller rättare sagt tryckte, ner allt i bilen och runt halv 9 tiden, började den långa resan. Och den var verkligen lång! I en bilfärd på 10 ½ timma (inklusive en del felkörningar) med kringelikrokvägar i en hastighet på 70 mestadels av vägen och allt från solsken till snöstorm kom vi till slut fram. Men ingen vila här inte, Elin skulle ställa ut på mässa och vi bar upp allt från bilen till mässan, som för övrigt var på Holiday Club, så blev väl hissen ett 20-tal gånger. Allt klart ca 3 timmar senare. Jag mötte upp min vän i Åre som jag bodde hos, och det blev ett minimeal på Max innan hemgång för att sova.
Måndagen spenderades några timmar i backen, och senare på em/kvällen tog jag och Elin en simtur och bubblande i poolområdet på HC, riktigt härligt! På kvällen var det middag i byn och efteråt måndagsklubb med Gustaf och co, trevlig kväll med massa folk.
Tisdagen var lite seg, så blev inga skidor förrän på em, även denna dag med lite otur tyvärr. Blev bara två åk då det började hagla och storma så åkte tillbaka till hotellet, mötte upp Elin och tog en god pasta bolognese på Wersens inne i byn.
På onsdag var det backen igen, solen strålade och kunde inte bli mer perfekt väder för en dag i backen! Tog en dricka och satt på en terrass i backen och bara njöt av solen. Blev lite kyligt, så blev några åk till i några timmar, sedan fortsatte pressandet på HC's terrass med fin utsikt och trevligt folk. En riktigt fin dag och kväll, och senare gick jag ned mot hotellet igen, mötte upp Elin och en annan tjej från mässan, lite snack och gott vin och därefter en god middag i byn och sedan fortsatte festen hela kvällen. Riktigt trevligt och lyckat!
Torsdag innebar hemfärd på eftermiddagen, under förmiddagen hände inte särskilt mycket, mest att vila ut sig efter gårdagens ståhej! Vi åkte från Åre runt 4-tiden efter att fått ner allt i bilen igen, och hade en hemfärd på ca 10 timmar igen, hemma runt halv 3-tiden och sängen med en gång, då det var dags för jobb kl. 9.00 idag. Var härligt och trevligt att tillbringa några dagar i Åre, har gjort massa kul och alltid kul att träffa vänner och nytt folk, så det var lyckat!

Som sagt, började jobba idag kl.9.00, trodde jag skulle vara tröttare än vad jag är, har inte alls känt av det. Men ikväll blir det lugnt ändå.
Just nu är Karins bror här på besök några dagar, och det blir tacos och film ikväll. Kanske sällskapsresan 2, ser såå fram emot att se den, klockren film som passar perfekt när man också är i fjällen :)
Imorgon är det jobb igen som gäller, ska dock regna och bli massa plus, så får se hur det blir med folk..
På söndag åker Karin hem till Sverige, och jag blir ensam i några dagar, men ska jag förhoppningsvis klara av. Ska tyvärr regna alla de dagarna såg jag nu, så jag hoppas jag inte blir för rastlös! Får se vad man ska hitta på då? Det ska säkert lösa sig :)

Tog inte så många bilder i Åre, men ska lägga upp en del lite senare i veckan.
Ha de, vi snakkes!