Fredagskväll på Kalles

2010-01-29 @ 23:13:28
Idag har jag jobbat i caféet 9-16, var faktiskt mer folk än jag trodde, så nu kan det nog bli mer och mer att göra i lilla fikstugan ju närmare sportloven vi kommer, för då, då blir det fullt upp varje dag fram till mitten på april.
Efter jobb blev det lugnt i stugan nån timma, och bestämde att det fick bli Kalles Källare senare för att käka lite god mat och ha det trevligt. Såå mysigt att bara sitta där nere. I alla fall, först bar det ner till stugan för att varva ner nån timma sen vart jag chaufför till jobbarkompisar som skulle iväg och roa sig i Skalet, fortfarande Student Week här, men då man ska upp imorgon och jobba 7.30 så tänkte jag smart att ta det lilla lugna ikväll istället, vilket jag nog inte kommer ångra imorgon. Måste bara säga vad som flög ur mig på vägen. Det var en ganska slingrig väg tillbaka mot Storhogna, med många kurvor, då säger jag "Man vet aldrig vad som döljer sig bakom kurvorna", och 2 sekunder senare kom jag på hur dumt det lät, haha, ja ibland så tänker man inte före man talar som det heter.

Efter bilfärden gick jag och Evelina upp till hotellet, för att gå till Kalles. Hungriga som vi var blev det vitlöksbröd med aioli till förrätt och revbensspjäll med klyftpotatis på det, GOTT säger jag bara och vad mätt man blev också!
Blev en hel del skratt (började nästan undra vad som hade hamnat i den coleslawen egentligen, skämt å sido) och överskottsenergi fanns det gott om, och efter mätta magar rullade vi hemåt igen. Sitter nu i stugan och försöker smälta den goda maten, undrar om man kommer orka den klassiska ostmackan?

Natti!

Jag i en lite för stor overall - Fel huvud på fel kropp som jag kallar det

 

Vitlöksbröd med aioli - GOTT!!

Utgång igen!

2010-01-27 @ 19:32:09
Ja, så är det. Har blivit ett antal utgångar på sistone, det är ju Student Ski Week här i Vemdalen, så då får man inte missa det! I söndags var jag, min beskyddare (och även raggfixare ;)) plus de andra storhogna borna på ute på Skalet och hej dudnrans vilken fest, kvällen var totallyckad! Måndagen var bra den kvällen med, trots lite sura miner på slutet från min sida då jag inte kom hem i försa taget (vilket berodde på att jag stod fastlimmad på dansgolvet), men till slut så, tacka vet jag mina jobbarkompisar :)

Vad har mer hänt? Jo, vinprovning på jobbet, andra gången på säsongen. Intressant är det verkligen, att det finns så mycket också! Efter det, hem, liten powernap sen på ett igen, i måndags alltså.
Tisdags; personalmöte, lagom pigg var man kl. 10.30 - 13.30. Kvällen blev lugn, blev en skräckis som jag och Evelina var glada att vi inte såg klart på, då vi idag såg resten av filmen. Blev ett antal skrik trots klockan bara var 15. Deadline hette den för er som är sugna på att se :)

Nu ska jag snart börja göra iordning mig, på med partyhumöret och Skalet - Here I come!
Jobb på fredag, äntligen!! :)

<3

PS. Kände mig lite dum nyss, då vi för en kvart sen såg en främmande man gå förbi utanför fönstret, vilket visade sig vara Linus på jobbet, som jag kom på såhär en kvart senare! Smart tänkt!

Kul på jobbet!

2010-01-23 @ 18:44:29
Hej alla!

Tänkte uppdatera er lite vad som hänt på senaste...
I tisdags var jag och Jessica i Klövsjö (ligger några mil härifrån), då vi tänkte vi skulle se oss omkring, och vad man kan hitta på utanför Storhognas väggar. I alla fall hamnade vi på ett mysigt café/bageri och satt där och njöt av morotskaka och varm choklad, sen även en liten titt i "affären" de hade i cafét. Fick med oss lite godsaker hem :)

Onsdagen blev en spontan åktur mot Östersund igen. Trevligt var det; massa nya inköp, bl.a. skor, kläder och lite annat nödvändigt, god lunchbuffé (sushi och kinamat - godaste på länge) och trevligt sällskap. Stötte även på lite Storhogna jobbarkompisar mitt i Östersund, som ändå är en ganska stor stad.
På kvällen blev det jobb 17.30-22.30, var trött men gick bra ändå. Man lär sig nya saker hela tiden, superkul verkligen!
Och på torsdag upp igen 4.45 ringde klockan, uppe med tuppen och på väg till jobbet. Blev en lång jobbdag, men kul var det, hemma runt 16.30 och var en aning seg i kroppen.

Igår, fredag, var det jobb i caféet igen. Lugnet har tagit över där inne och har man tur kommer det en kund då och då :) På kvällen sen bar det vidare mot Kalles Källare, där det blev trevligt prat med jobbarna och en cider eller två slank ner.

Idag började jag 8 i caféet och det har varit en rolig, lite knäpp jobbdag med lite flams och trams med en aning överskottsenergi från båda hållen, eller som min roomie kallar denna dag - UNDERBAR! En del som hände var att jag bl.a. blev utelåst från cafét av min kära kollega/roomie och att jag blev stämplad som inte kommer glömmas i första taget, att jag tog emot gamla pengar. Liten rolig historia som kan göras kort då jag av misstag råkade få "fel" pengar av en kund. Men det löstes till slut, bara att jag blev lite dumförklarad, men det bjuder jag minsann på!

Snart blir det antagligen Kalles igen, så himla mysigt att sitta där och bara ta det lugnt med jobbarkompisarna, såhär en trevlig lördgaskväll som bara kan bli bättre och bättre :)

Ha det gott alla, så hör jag snart av mig igen! Bilder har jag blivit lite dålig på, men det ska det snart bli ändring på.

<3

Filmtajm!

2010-01-18 @ 20:31:03
Nu blir det filmmys igen :)
Sen godnatt! Ledig imorgon så ska minsann sova ut.
Och just det! Musen gick i fällan, så har haft liten begravning för Klyftan som vi så fint döpte han till, här på Hogna. Så nu vet ni!

Ny vecka, nya tag!

2010-01-17 @ 19:55:51
Nu sitter jag här som jag brukar göra, en söndagskväll på Hogna. Slutade jobba för några timmar sen, och nu väntar film och mys i soffan!
Dagarna som gått (och dom går snabbt), har jag åkt lite mer skidor, jobbat fredag och helgen, inhandlat Vemdalen tröjan, "jagat möss", varit på Kalles och en massa filmmys. Angående jagat möss har väl inte jag varit så delaktig men jag och Evve har i alla fall fixat musfällor (både hemmagjorda och riktiga), men vi har en väldigt smart mus som tar osten utan att fastna i fällan, så får se hur det går med det.

Och i filmväg har vi sett Changeling och The Guardian. Changeling är en såå bra film, som man måste se. Lite snyft var den, men helt klart sevärd! En av de filmer jag lyckats hålla mig vaken genom hela, då jag annars har väldigt lätt för mig att somna efter en kvart den börjat.

Imorgon börjar jag 5.30! Så blir bara att gå upp med ett glatt humör och hoppas på en bra, positiv vecka som jag har bestämt mig för då mitt humör just nu inte är det bästa. Men har jag bestämt mig för något, då... för ni som känner mig.

Hörs snart! <3


Fint väder i backen!




Evelina med Vemdalströjan





Jag och Jessica också såklart!




Hemmagjord musfälla

Roadtrip, måndagsklubb, skidåkning, fjällbastu...

2010-01-13 @ 23:20:27
Har hunnit med en massa sedan sist, här får ni ett litet smakprov:
Nu när det börjar bli riktigt lugnt här på Storhogna så jobbar vi inte lika mycket under lågsäsong. Denna veckan är jag ledig mån-tors, jobbar fre-sön. Troligtvis samma nästa vecka med. Så då, när jag inte klarar av att bara sitta, kan bli väldans rastlös, då gäller det att hitta på vad man kan hitta på.
I måndags bestämde jag och Evelina oss för att ta en roadtrip till Östersund. Efter mitt velande om jag skulle våga köra i snö (för första gången), så bestämde jag ändå mig för att jag KAN. Så runt halv 1 tiden bar det iväg. Började med att åka till Svenstavik, och första stoppet blev Dollarstore (tänk er Gekås, fast lite mindre), hittade lite småplock. Sedan bar det vidare. Hände ju ett och annat på vägen upp också;
1. Körde vilse då vi skulle till Svenstavik, körde lite för långt, så bara att vända. Väl framme skulle Evvsan köpa lite på Systemet, men vi blev NEKADE då jag var med såklart, för att vi skulle köpa i lag? Inte varit med om det innan, men men.. bara att gå till bilen igen och tänkte en liten bit till Östersund kan väl inte skada?
2. På vägen från Svenstavik, vi stannar vid stoppskylten, och sen när vi ska svänga vänster, råkar jag antagligen styra liite mycket åt vänster och tjosvej, bilen sladdar lite, hjärtat hoppar upp i halsen, men lyckades få styr på det igen. Läskigt var det men vi överlevde!
3. Nära-döden-upplevelse nummer 2. Det är ju lite kallt och smådisigt här uppe, vi kom till en bro och helt plötsligt kommer värsta drivan med dimma och snö och hela rutan blir igen immad, ser ingenting på vägen, kör i 90 och hjälp! Men som tur var, fanns en liten "parkeringsficka" eller vad man vill kalla det, lite efter, och Evelina fick skrapa rutorna, och vi överlevde detta med!

Väl framme i Östersund hann vi igenom Systemet, Gina och Kicks plus lite fika också innan vi åkte tillbaka mot Storhogna, ca 1 ½ timmes bilfärd tillbaka. Var hemma runt 7, då de var att ladda upp till Måndagsklubben på Huskys. Åt, gjorde iordning oss och sen förfest hos jobbarkompis, sen vidare till Huskys. Det var riktigt kul (fastän vi kan skippa vissa detaljer), och en en gång mådde man som man förtjänade på tisdagen. Men vi fick fika av en snäll jobbarkompis, och det räddade nog min dag! Efter en seg halvdag i stugan gick vi upp mot hotellet, fick i oss en bit mat och bubblade i bubbelpoolen, härligaste känslan på länge, välbehövligt om jag säger så! (nära-döden-upplevelse nummer 3, då jag halkade på stenplattorna, men det gick bra ändå)
Sen, samtidigt som tvätten var igång, tog sin lilla tid, så brist på att göra, tog vi fram 2000-bitars pusslet och började pussla. Gick väl sådär, men har ju 3 månader på oss, så ska nog gå att få ihop till slut.

Idag, onsdag, blev det skidåkning! :) Härlig känsla att få på sig pjäxor och skidor och bara ta liften upp och glida nerför backen! Jag och Jessica åkte i Klövsjö idag, och prävade på både det ena och det andra, lite grön backe till att börja med som slutade i röd/svart backe enligt oss plus lite skogsåkning som slutade i pladask för vissa! Blev en och annan vurpa för våran del, men behövde inte skämmas då det i stort sett bara var vi som åkte i backarna. Härligt! Efter 3 timmars åkande, med lång lunch också, sa våra ben till och vi åkte tillbaka till Storhogna. Hann snabbt byta om till badkläder och sen upp till Fjällstugan där utomhusbadande stod på tur med restaurang personalen. Varmt och skönt var det, lite smått och gott mat - mums och sen bastu efter det, kan det bli bättre?! Ja det kan det, för sedan åkte vi till Huskys och åt god mat: vitlöksbröd och oxfilé med potatisgratäng! Gott säger jag bara!

Nu sitter jag här, ska ladda upp någon bild, sen blir det antagligen filmmys, ska försöka inte somna denna gången, (som jag konstigt nog brukar göra efter en kvart).
Imorgon blir det återigen skidåkning, upp med tuppen klockan 9, (med nya väckarklocksignalen!) och lite frukost i magen för att sen ge sig ut i backen.

Nu blir det te! Natti på er <3

Soluppgång på jobbet

 


Huskys

I liften

Jessica har trillat "i skogen"


Jobb, jobb, jobb...

2010-01-06 @ 22:23:48
Ja, det är det jag gör större delen av dagarna. Skulle varit ledig imorgon egentligen, men blev ändrat schema då varken jag eller Evelina var uppsatta först, men börjar 10 imorgon, så lite sovmorgon.
Fast jag vill jobba så mycket som möjligt nu för nästa vecka är jag ledig mån-tors, då cafét håller stängt vissa dagar under lågsäsong, så det är bara att jobba på fram till dess. Men det är kul, det är det, och det gillar jag :)

Så vad har hänt under tiden då?
I måndags var det måndagsklubben på Husky, var riktigt kul. Började med för-förfest hos en jobbarkompis, med lite god pizza (attans att pizzerian var stängd, så fick bli Grandiosa panpizza istället - bättre än ingen pizza alls). Sen bar det av till ytterligare en jobbarkompis, där vi träffade fler folk, trevligt trevligt. Och sen Huskys, gångavstånd med typ 100 meter :) Det var en riktigt rolig kväll, men jag kan ju säga att jag mådde som jag förtjänade dagen efter. Började klockan 8, men var glad ändå! (En aning trött bara)

Sedan har dagarna flytit på; jobb, äta, sova. Så går det runt :)
Nu sitter jag här med ostmacka och ett glas med apelsinjuice, sova om en stund för att vara pigg imorgon. Rätt stolt att jag inte somnat vid 19-tiden idag (som det blivit några gånger), utan har lyckats hålla mig vaken sen jag kom hem.

Godnatt på er!

Fint!

2010!

2010-01-02 @ 22:39:38
Nu var det nytt år, 2010! Kan någon fatta? Inte jag i alla fall! Men detta året kommer bli ett bra år, känner jag på mig!
Så, vad har hänt på senaste? På  nyårsafton blev det jobb först mellan 8,30-16. Gick hem som jag brukar runt halv 5, sätter mig i "soffan". Ser ett missat samtal och ringer upp, och får jobba igen :) Var bara att gå upp till hotellet igen, fick i mig lite mat sen på det igen, fast denna gång i restaurangen. Kul var det verkligen och vid 11-tiden gick vi tillbaka till vårt lilla hus, bytte om lite snabbt sen upp till hotellet (igen) och firade nya året med skumpa och trevligt folk. Trevligt, trevligt! Kom i säng runt halv 3, och upp igen morgonen därpå. Var man trött? JA!
Men det gick bra ändå, Caféflickorna fixar allt!
Idag har det varit full rulle igen, många fikasugna och även de första engelsmännen :) Frågan är hur man säger jordärtskockssoppa?! Bara svårt att uttala det på svenska.
Nu blir det filmmys med lite halvbrända popcorn, men det gott ändå!
Ha det! <3