Ny vecka

2011-01-25 @ 17:29:25
Återigen ny vecka, tiden går fort här i Hemsedal :) I fredags var det p-fest som sagt, en lugn sådan men var trevligt ändå och träffa de flesta utanför jobbet så att säga.. och måste tillägga... är det bara jag i hela världen som aldrig hade sett "Grevinnan och Betjänten" innan? De verkade tro att jag var från Mars eller något, så för att en gång för alla.. fick jag se klippet på youtube. Såå märkvärdigt var det väl inte?! Men de tyckte det var ungefär en jämförelse som att se Kalle Anka på julafton :)

Sedan kom helgen och Ski camp var i full gång, folk strömmade in och kaffe, varm choklad, hamburgare, pizza och buffé gick åt tills de blev mätta och belåtna några timmar senare - jag säger då det, 10000 steg check!
Måndagen var vi lediga och fick bli en tur till Hemsedal skisenter och åka lite, så härligt att glida ner för backarna (trots en del motstånd från snön och benen), och imorgon ev. på det igen! Fast i Solheisen blir det då, så hoppas på solen!

Ha de!

P-fest!

2011-01-21 @ 15:49:23
Yes, ikväll är det personlafest, fast blir nog en lugn sådan då det är jobb som gäller imorgon. Men i alla fall, ska bli trevligt :)
Idag har jag varit ledig igen, gick upp innan 9 idag, för att vara duktig och komma upp i tid, kanske lite föör mycket i tid men bättre det än känna man sovit bort hela dagen.
Så upp och gjorde god frukost dvs stekt ägg, bacon och kiwi - Mums! Sedan tog jag mig en promenix för att få lite frisk luft, kallt men härligt!
Kom hem och slöngde in enn tvätt i maskinen - behövdes då i princip det mesta var en enda stor smutshög! Och sedan några timmar senare in med nästa hög...
Åkte till banken återigen för att få mitt konto, och inhandlade även lite mat, jag vill då säga att vårt kylskåp nu är proppfullt! (Undra hur länge det varar..?)
Sedan hem igen, magen började kurra och kände det var dags för våfflor idag, riktigt goda sådana blev det till och med, och nu sitter jag på work work, men inte jobba bara kolla internet och ge er uppdatering för dagen..

Berättar mer om hur p-festen var senare, ha de!

Ensam vecka...?

2011-01-20 @ 14:14:59
Idag är det torsdag, som denna dag innebär ledighet, och även några åk i backen. Kan säga att jag hade hela backen för mig själv (och lite av pistmaskinen) i ett strålande solsken - gott var det :)
Annars som hänt: vi körde till Hemsedal på fredagskvällen för kvällsåkning - riktigt härligt att glida ner för backen i mörkret och efter det pizza- och let's dance kväll hos Elin - mys! 
Jobbat helgen, bara jag och Karin denna gång och då var det väldans med folk - tror nog aldrig det vart så mycket kändes det som då vi sprang fram och tillbaka och hade kund efter kund, men jag säger hellre att ha för mycket att göra än ingenting :)
På söndagen efter jobb begav sig Karin med hemfärd mot Sverige, för att vara borta i 4 dagar. Så jag fick ha vår lägenhet för mig själv och några ensamma dagar på jobbet, men det funkar ändå, men har nu insett att jag väldigt lätt blir sällskapssjuk, visst lite ensamtid är aldrig fel, men inte när det blir FÖR mycket.. så detta är väl en liten pik för att ett samtal är mycket välkommet :)

Så har jobbat mån och onsdag - väldigt lugna dagar här på Solstua. Tisdag var jag ledig och då tog jag skidbussen in till Hemsedal runt 10-tiden för att gå till banken och fixa konto nu när skattekortet är fixat.. sedan tog jag en chai på ett mysigt litet café i centrum, och därefter en liten promenix med Elin i skogarna.. denna dag var även strålande väder och allt är så otroligt fint särskilt när det är sol!

Igår kväll, onsdag (med världens största måne som lös upp hela Solheisen), fick jag för mig att se Titanic, och slutade med att, trots jag sett den 100 ggr, snörvlade jag i slutet, att man alltid ska när man ändå vet hur det slutar...

I helgen blir det full fart igen då det är Ski camp här i Solheisen, vilket det är ca 2 ggr i månaden, som innebär fullt med ungar med sina föräldrar som ska äta lunch och fika bulle, och för att inte glömma imorgon är det p-fest! Ska bli kul!

Återkommer med mer updatering så småningom, tjohej!


Kvällsåk i Hemsedal


På promenad - utanför vårt hus


Massa gårdar och stora (och små) hus runt omkring

Update

2011-01-13 @ 15:46:32
Uppdatering på gång!
Nu har det allt gått ett bra tag sedan jag fick skriva av mig lite...
Om jag ska göra en lite längre version av senaste uppdateringen så kan jag börja med att jag kom upp på juldagen till Hemsedal. Jag åkte upp med Karin, min nuvarande sambo och jobbarkompis - vilket tog ca 8 timmar från Götet. Vi blev väl välkomnande och flyttade in i lägenheten ca 5 min gångväg från jobbet.. Jättemysig lägenhet ovanpå ett garage - med lite fjällstuga över det hela :)
Så där bor jag och Karin nu, efter mycket om och men med Karins föregående bostad...

Eftersom vi kom mitt i juletider jobbade vi första dagen 26e dec. Mycket nytt att lära, men mycket kul också - och nu ca 3 veckor senare känns det som man kan det mesta.
Efter några intensiva dagar i början på denna säsong blev det nyår - vilket var en lugn sådan, men firades desto mer den 2a jan då det var "Nyår i Hemsedal", dvs stor bransjefest på Bar(t), ett uteställe i byn, med de flesta säsongare.. Skoj skoj!

På jobbet är det jag, Karin och chefen som jobbar - annars har vi några i skiduthyrningen och några liftvakter - alltså inte så många som jobbar i Solheisen - men ett mycket mysigt och trevligt ställe!
Senaste som hänt är en 50-årsfest förra helgen, ett trevligt gäng norrmän och svenskar som slutade runt 2-snåret på nattenoch vi gick hem med våra trötta ben där sängen väntade..

På måndagen var det ett event som kallas 360 (som egentligen började på söndagen) vilket betydde after-ski på eftermiddagen och jag kan säga att ska det vara after-ski så ska det! Det var hög musik som pumpade ur högtalarna, folk stod och bokstavligt talat dansade på borden och sprutade champagne.. GALET var det, men otroligt kul! Efter 3 timmars studsande begav vi oss till Karins vän och gjorde iordning oss för kvällen - vem hade trott man skulle ha med sig ombyte uppifrån och ner för hela sig efter en "vanlig" after-ski?
Kvällen kom och vi gick återigen ner till festandet, denna gång på Hemsen nattklubb - också riktigt kul, men en aning slitna runt halv 3-tiden var det hemåt och sova!

Dagen efter åkte jag och Karin till Gol (en liten stad - eller mer kallat by, ca 30 min från Hemsedal) och jag införskaffade mig nya jobbskor, då jag upptckt mina gamla var ett enda stort hål i hälen och vi passade även på att storhandla.
Sedan åkte vi hemåt mot Solheisen och slappade efter några intensiva dagar! Nudlar och film blev det - alltid lika gott med noodles!

Onsdagen bestod av skidåkning i Hemsedal - första åket där för min del (då jag tidigare bara åkt i Solheisen) och riktigt härligt var det - vi hade strålande sol (i alla fall på toppen, då solen inte kommer förrän slutet av feb/mars) och härliga breda backar med nästan inget folk i backen!
Efter några åk i några timmar åkte vi hemåt, mot jobbet för att kolla våra datorer lite...

Idag har jag varit ledig igen, 3e och sista dagen denna veckan, vilket iofs ska bli ganska skönt då jag lätt kan bli rastlös, så lite jobb kan jag behöva!
Karin ska ev. klippa mig också (oroa er inte, bara klipp denna gång) annars blir det nog lugnt ikväll...

Nästa vecka däremot blir också ganska lugn, då min sambo ska hem till kära Sverige och hälsa på sina nära och kära, vilket betyder ensamt för min del - så är det någon som inte har något för sig får ni GÄRNA komma och hälsa på, jag är mycket tacksam för besök! :)

Ha det fint så länge så kommer mer inom kort..


På Hemsedals toppen!

Hemsedal!

2011-01-03 @ 17:37:16
Ännu fler nyheter!
Är nu i Hemsedal en säsong och jobbar, festar lite och åker skidor (snart i alla fall)..
Allt har gått såå snabbt sedan sommaren.. Turkiet, Bali och nu Norge - man kan väl säga att jag numera bor i en resväska! :)
Sedan jag kom hem från Bali i november hade jag två val: plugga eller göra något annat, och eftersom pluggandet i och för sig verkar väldigt kul så sa magkänslan att något annat lockar mer..
så det blev Hemsedal istället :) Har varit här i lite mer än en vecka, kom upp juldagen och sedan dess har jag jobbat varje dag, men ledig ons-tors då blir det skidor om jag får bestämma! Såå sugen på att åka upp i backen..
Och eftersom det jag jobbar på heter Solheisen (1 mil utanför Hemsedal centrum) är det sol hela tiden när det väl är sol så att säga! Och vem tackar nej till en solig dag ute i backen?

Igår var det bransje fest - dvs fest för alla säsongare på olika uteställen runt om i Hemsedal, vilket det säkert blir fler av då de hålls 2 ggr/vecka.. Mycket kul måste jag säga :)

Detta var en mycket kort version av allt som hänt på senaste, men ska hålla bloggen vid liv i alla fall några gånger i veckan.
Uppdaterar mer senare, tjoo!