Våren på väg?

2011-03-20 @ 16:55:41

Igår, under lördagsmorgonen var det dags för morgonskidåkning. De brukar ha det i Hemsedal varje lördag morgon, och eftersom det är sista gången nästa vecka och vi aldrig provat på, kände vi det var på tiden..
Så klockan ringde lite efter 6.00 och dags att gå upp, klä på sig skidkläderna och in mot Hemsedal, där vi möttes av tidigt solsken.
Vi fick frukost, och efter det var det i ut i backen runt halv 8-tiden. Vädret höll sig några minuter men plötsligt började det snöa mitt i allt och sedan sol igen. Fick några härliga bilder med kameran.
Senare på dagen var det jobb, och eftersom det var fint väder hos oss i Solheisen, var det grillning som gällde. Riktigt härligt med strålande sol och grilla hamburgare! Kanske våren är påväg till Hemsedal?
Idag har varit en ganska lugn dag, började med vask av några hyttor, sedan cafét. Mitt i det lugna kom folk på en och samma gång, och det blev fullt i cafét. Men efter någon timme gav sig folk ut i backen igen.
Ikväll är vi bortbjudna på middag hos Kristian, får se vad det blir för spännande han bjuder på :)


Jag och Karin på morgonski


Karin och Kristian


Här kommer jag!

Segast i världen?

2011-03-17 @ 19:56:08

Kan man bli segare än vad jag är just nu? Men man mår som man förtjänar, till stor del i alla fall...
Förkylningen har blivit värre, tyvärr, näsan helt täppt och hostar från och till. Har provat te i mängder, ingefära, honungsvatten, nässpray - ja de flesta huskurer som kan kommas på men hjälper inte jättemycket.. men det är nog mitt eget fel då det blev utgång igår kväll. En utgång vi sett fram emot i månader som blev lyckad och kul, bra musik vilket är stort plus!
Idag är inte lika kul... dagen efter utgång plus krasslig är inte det bästa, så dagen har vart en slapp sådan. Gick upp runt halv 10-tiden, ner till Spar för att handla lite smått, och hem för att göra en riktigt god brunch - frallor, hemmagjord hallon/banan smoothie och te :)  Sedan började jag kolla på film, men somnade efter någon halvtimma.. vaknade 3 timmar senare, mådde lite bättre, men fortfarande segare än segast.
Så imorgon får jag antagligen ställa in skidåkningsplanerna (typiskt nog) och bara vila och inte göra någonting för att bli frisk! Det är såå tråkigt att vara sjuk, kan inte göra någonting, och känner mig så rastlös, så alla mess och samtal är mer än välkomna imorgon!
Tänkte visa lite bilder från en liten fjälltur igår. Det var tanken att bara ta det lugnt igår men nej, blev medbjuden på fjälltur på toppen av Gröndalen, och det var strålande sol och en av de finaste dagarna under hela säsongen, så var ganska gott att komma ut lite ändå.

Ha det gott :)

    
Långt upp på fjället                                                         

Utsikt från mitt fönster på morgonen

Snälla?...

2011-03-15 @ 16:30:40
Känns som en förkylning håller på att attackera mig med hosta och kliande i halsen, Snälla försvinn!
Måste vara pigg och kry till imorgon då vi ska ut på Hore Hallik-tema i Hemsedal, då gäller det att vara på topp, så håller mina tummar att jag inte blir värre. Har druckit 3 koppar te redan idag, så hoppas det ska hjälpa lite...

Idag har jag jobbat, ätit en av de godaste luncherna på länge - pastasallad med kylling och currydressing :) Men en väldigt stilla dag på jobbet, dock inte lika fint väder som igår, men hoppas på att det kommer solsken imorgon för då är jag ledig!

Ha det!


                                Bli frisk nu!

glömde...

2011-03-14 @ 18:07:35

Glömde visa hur bion ser ut, här har ni beviset!

  

.. och så var de två veckorna förbi

2011-03-14 @ 18:00:56

Oj, oj, nu har det gått knappt två veckor till senaste inlägget.. men jag har mina anledningar. Jag har haft besök hemifrån! Och som tiden har gått snabbt. Det började med att Emma kom upp onsdag kväll förra veckan. Hämtade upp henne på tågstationen i Gol och sedan lite shopping på Rema och därefter hem till Hemsedal.
Under de dagarna hon vart här har vi åkt skidor, första gången någonsin för Emmas del, och det gick bra får jag säga för att vara första.. Både slalom och längdskidor i underbart solsken. På fredagen och lördagen åkte vi in till after-skin i Hemsedal, och folk var det - After ski är alltid kul med massa härligt folk! På fredagskvällen åkte vi även in till byn för att spana in utefolket och vi shakade loss några timmar för att bege oss hemåt och ladda för en pulkadag på lördagen. Gick väl mindre bra om man säger så, då snön var lite för hårdpackad men vi hade kul ändå, även denna dagen strålande sol :) Riktig tur med vädret!
På söndagen den veckan åkte Emma hem med tåget mot Götet efter några trevliga dagar i Hemsedal.

Kommande veckan jobbade jag mån, tis och äve ons. Men natten tisdag onsdag hämtade jag upp min syster Malin i Gol för att hälsa på mig några dagar även hon. Karin fick underhålla henne på onsdagen då jag jobbade, men då jag var ledig tors och fre åkte jag och syrran in till Hemsedal för att åka lite skidor där, riktigt härligt!
Fredagen, min födelsedag, vaknade jag av födelsedagssång och sedan presentöppning, Tack för jättefina presenter! Sedan in till Hemsedal med skidbussen, åkte några timmar, tog en god lunch på Fjellcafet, och sedan 2 timmars åkande igen. Sedan gav våra ben upp och vi gick mot after ski på Skistua där vi började fira, och sedan kom resten av gänget :) Fick t.o.m. ett firande av after ski bandet, som ropade ut ".. och vi har en Lisa som fyller 21, var är Lisa någonstans?", haha!
Vi hade riktigt kul och efter Skistua bar det av till Stavkroa (med skidorna på nedför backen - måste sett kul ut)) där after skin fortsatte med dansande på bord i pjäxor och skrååålande sång! Sedan mot Peppes för att avsluta kvällen med god mat och trevligt sällskap - riktit lyckad dag!
På lördagen var det upp på jobb igen, inte så seg som jag trodde ändå. Ganska lugn dag på jobbet för att vara skicamp och lördag.. Sedan på kvällne gjorde vi iordning oss, åkte in till Elin i Hemsedal och kollade finalen på Melodifestivalen - nog första året jag hade noll koll på vilka som var med, men det var trevligt :)
Sedan blev det utgång för mig och syrran, blev Bar(t) även denna gången, shakade loss ordentligt och hemgång runt 3-tiden.. Dagen efter var mindre kul, men fick vara värt det, inte varje dag man fyller 21!
Senare på söndagen for Malin med tåget hem mot Göteborg, och jag jobbade på de sista timmarna av jobbdagen.. Som den slutade lite knas. Jag och Louise, min jobbarkompis, skulle upp och vaska en hytta. Vi lånade en jobbarkompis bil och skulle ändå åka en liten bit för att komma upp till hyttan. Det började bra, men sedan när det blev lite brantare i backen slirade däcken hela tiden och vi fastnade i backen.. Kom ingen vart och minuten därefter fastnade vi i snödrivan - lyckat! Trodde jag skulle dö ett tag, men tacka vet jag handbroms!

Söndagskvällen spenderades först på bio i Hemsedal.. Ja, vad ska man säga om denna "salong"? Tänk er gympasal med näst intill plaststolar och filmen hakade upp sig imellanåt, men det hade en charm i sig :) Och filmen var mysig den med, "To på rommen" på norska, även kallad Trassel på svenska, men man fattade trots norska språket.. 
Sedan åkte vi hem till lilla lägenheten, efter en grymt rolig men intensiv helg och jag somnade på stört kl. 22. Utvilad och lite mer pigg denna morgon gick jag upp på jobb och slutade för någon timma sedan.

Nu kommer även bildbevisen på dessa dagar... en riktig härlig mix av allt det goda :)

      

 

  

   

  

  

  

   



Bilder!

2011-03-01 @ 18:41:28
Och så var det tisdag igen, veckorna går otroligt fort här uppe och de senaste nästan två veckorna har jag jobbat jobbat och jobbat.. känns i både armar och ben och rygg att man jobbat en hel del, så ska bli skönt med lite ledighet några dagar fr.o.m. torsdag.
Men lär bli en hel del gjort de dagarna ändå, ingen vila här inte, då min vän Emma kommer på besök, ska lära henne åka skidor - ska bli kul! Och lite annat skoj ska vi nog också hitta på :)

Helgen som varit har varit en intensiv sådan, Tapasfest på lördagen, som gick riktigt bra. Slutade 02.30, och upp på jobb igen 09.00 dagen efter. Jag var väldigt sliten den dagen, och fick mig en powernap direkt efter jobbet.
Och igår började jag 11.00. En hyfsad lugn dag med en del gäster, men inte att jämföra med förra veckan.
Idag jobbade jag själv och det var det desto mer att göra; vid 12-tiden kom ALLA kändes det som, och det blev en hel del hamburgare, kyllingsalater, gullaschsoppor och en massa cappuccionos utskickade, och folket blev nöjda tror jag :) Var en riktigt bra jobbdag och allt flöt på bra och på gott humör då kan det inte bli mycket bättre!
Får se hur morgondagen blir, det får jag se...

Nu ska jag minsann lägga upp lite bilder på vad jag bland annat hittat på, på senaste,
Ha de!

                   
Hemmagjord musli - före...        ...efter, mycket nöjd!

                             
Denna tidning är vi riktigt insatta i      Min favvo-serie!

                      
Mitt hem! (Ovandelen alltså)                  Tapas-fest


Sol på toppen kl. 5 på em